Vråk

Ensemblefoto: Vråk.
26
ons 26 apr kl 19:00 Nathan Milsteinsalen, KMH
bild

På violin, kontrabas och piano framför tangotrion Vråk konserttango i såväl konsertsal som på Milonga. Under sina studier vid Högskolan för scen och musik i Göteborg träffades medlemmarna och upptäckte sitt gemensamma intresse för tangomusik.
Ikväll får ni höra trion framföra stycken komponerade av Astor Piazzolla samt helt nyskrivna verk av Corinne von
Dardel.

Länk

På violin, kontrabas och piano framför tangotrion Vråk konserttango i såväl konsertsal som på Milonga. Under sina studier vid Högskolan för scen och musik i Göteborg träffades medlemmarna och upptäckte sitt gemensamma intresse för tangomusik. Ikväll får ni höra trion framföra stycken komponerade av Astor Piazzolla samt helt nyskrivna verk av Corinne von Dardel.

Astor Piazzolla: La Muerte del Angel

Astor Piazzolla: Milonga del Angel

Corinne von Dardel: Tango Ratonero

Corinne von Dardel: Feud Between The Desperate and The Overjoyed

Corinne von Dardel: Inner Displacement

Corinne von Dardel: Ruthless voices to dance to

Astor Piazzolla: Tango del Diablo


Vråk:
Karin Wiberg
– violin
Joel Larsson
– kontrabas

Tango är en dans som efterliknar själva livet på ett grundläggande plan. Det handlar om att mötas, behovet av att mötas, skönheten i att mötas. Tango är också en musikstil där Astor Piazzolla var kompositören som förde musiken vidare från dansgolven och in i konsertsalarna. Han influerades av jazzmusik och västerländsk konstmusik och bodde under sin uppväxt i både i New York och Argentina. Han flyttade sen till Paris för att studera för kompositören Nadja Boulanger. Den nya tangon kallades och kallas för Tango nuevo.

Jag inspireras av friheten i Tango nuevons musik. Den är fortfarande dans, men den rör sig utanför gränserna av strikt rytmik och fasta tempon.

Vråk har spelat Piazzollas musik i egna arrangemang sen ett par år tillbaka. Vi bor i olika städer och ses inte ofta, men vi upplever ett starkt möte när vi spelar tangomusik och vi njuter av att framföra detta tillsammans när tillfällena kommer.

Till kvällens konsert har jag gett mig in i att komponera tangomusik eller tangoinspirerad musik för Vråk. Vi framför nu detta blandat med några riktiga godbitar av Piazzollas verk.

Konserten innehåller tre uruppföranden.

Corinne von Dardel har, efter avslutade pianiststudier i Göteborg och Salzburg, gett sig in i ytterligare en bana inom musiken. Hon är denna vår på slutspurten av kompositionsstudier i västerländsk konstmusik vid Kungliga Musikhögskolan. Corinne skriver för orkestrar, mindre ensembler, film, teater och dans och har nu en längtan efter att själv spela mer piano igen, särskilt tillsammans med sin trio Vråk.

Uppdaterad 2017-04-24