Radiokören möter KMH:s masterstudenter

Radiokören. Foto: Kristian Poh.
Radiokören. Foto: Kristian Poh.

Fredagen den 5 juni är det examenskonsert för Morten Heide, Martin Arpåker och Malin Strömdahl, masterstudenter i kördirigering.

Studenterna kommer då att dirigera Radiokören i ett program, som bland annat innehåller två nyskrivna stycken av kompositionsstudentertna Kristin Boussard och Patrik Ohlsson.


5 juni 2015
Kl. 20.00 – 21.00
Eric Ericsonhallen, Skeppsholmen, Stockholm

 
Morten Heide kom till Sverige från Danmark 2013. Han har en masterutbildning i körledning hos professor Fredrik Malmberg vid KMH. I Danmark har han varit engagerad i många olika sammanhang som dirigent och pianist. I Sverige dirigerar Morten för närvarande Trosakören, Nyköpings Kammarkör och Scaniakören i Södertälje.

Martin Arpåker  kommer från Karlshamn. Ett aktivt musikliv förde honom till Arméns Musikkår och senare in på Musikhögskolan i Malmö. Han har en masterutbildning vid KMH.

Malin Strömdahl har lett Norrlandskören sedan 2011 och kören har under hennes ledning vuxit från tjugo till femtio sångare. Malin är utbildad kördirigent från Kungliga Musikhögskolans dirigentlinje, där hon studerat för bland andra Mats Nilsson, Fredrik Malmberg, Glenn Mossop och Helene Stureborg. Hon har även läst till kör- och sångpedagog på lärarprogrammet vid KMH.

De nyskrivna styckena som framförs av Radiokören är skrivna av  Kristin Boussard och Patrik Ohlsson.

Kristin Boussard studerar komposition på masternivå vid KMH med inriktning på kammarmusik och kör. Hon har belönats med årets Fredrika Bremer-stipendium.

Patrik Ohlsson studerade komposition under två år i Visby innan han kom till KMH. Hans intresse ligger i att finna och utveckla nya kompositionsmetoder.

Begränsat antal platser.

Se även Sveriges Radios webbplats

Uppdaterad 2016-07-07