Kulturrådsstöd till Magnus Bunnskog och Marcus Wrangö

Porträttfoton av Magnus Bunnskog (foto Johan E Andersson), Marcus Wrangö (foto: FST).
Magnus Bunnskog (foto Johan E Andersson), Marcus Wrangö (foto: FST).

Kulturrådet har beviljat tonsättarna och de tidigare KMH-studenterna Magnus Bunnskog och Marcus Wrangö 100.000 kr vardera för produktionen av varsitt hörspel på Audiorama i Stockholm.

Magnus Bunnskog gör ett vuxendrama för tre medverkande där han skriver både manus och musik, medan Marcus Wrangö riktar sig till en yngre publik med ett verk om roboten Gertrud.

– Bidragen är helt avgörande för att projekten blir av, även om det inte täcker kostnaden för de medverkande skådespelarna, säger 41-årige Magnus Bunnskog till Hallands Nyheter.

Ett hörspel innebär vanligen en text-ljud-komposition skapad direkt för radio. Men på Audiorama får det genomkomponerade, förinspelade verket möta en publik som befinner sig i samma lokal och även får uppleva ljussättningen.

– Vår plan är att vi ska turnera med hörspelen i ett senare skede, när vi har en flyttbar ljudrigg med ett surroundsystem, säger Magnus.

Magnus Bunnskog och Marcus Wrangö är båda utbildade på Gotlands Tonsättarskola i Visby och på KMH (Magnus har även studerat komposition i Lyon och Marcus vid Elektronmusikstudion EMS i Stockholm), och de har tillsammans byggt upp Audiorama i Stockholm, ett akustiskt specialbyggt rum där publiken omges av 21 högtalare från tak till golv.

Se även:

Artikel i Hallands Nyheter

Kulturrådets webbplats

Uppdaterad 2016-07-07