Konsertstolen

Foto: Åke Eriksson Lundman

Stöd Kungl. Musikhögskolan (KMH) och få ditt namn på en stol i Stockholms modernaste konsertsal - Kungasalen!

KMH:s nya campus väcker stor uppmärksamhet, både bland stockholmarna, nationellt och internationellt. Interiörerna förbereds nu för att bli lika topputrustade, flexibla och användbara för studenter, lärare och konsertpublik. Det är här som byggstenarna i morgondagens musikliv kommer att ta form.

Kungasalen (stora konsertsalen) blir områdets centrum och en central musikalisk mötesplats i Stockholm. Salen är nu i bruk, men invigs formellt i januari 2017. Kungasalen ligger i det stora glashuset närmast Valhallavägen strax innanför huvudentrén och bjuder på fantastisk akustik och framstående teknik. Scenen rymmer en fullstor symfoniorkester med kör på läktare och en publik på ca 600 personer.

KMH:s kampanj ”Konsertstolen” skapar nu en möjlighet för dig att vara delaktig och få din egen namnskylt på en stol i Stockholms modernaste konsertsal.

Porträttfoto av Benny Andersson. Foto: Nicho Södling.– KMH utbildar världsledande musiker och musiklärare. Från KMH kommer också låtskrivare, musikproducenter och studiomusiker som arbetar tillsammans med världens bästa musikartister, säger kompositören Benny Andersson, en av många som engagerar sig i KMH:s nya campus.

– Därför är det viktigt för Sverige och vår omfattande musiktradition att fortsätta investera i denna omistliga musikutbildning.

Genom att namnge en eller flera konsertstolar bidrar du till infrastruktur, teknik och övrig inredning, och därmed till att skapa de bästa förutsättningarna för KMH att fortsätta genomföra utbildning, forskning och produktioner av högsta internationella kvalitet.

Porträttfoto av Cecilia Rydinger Alin– Kampanjen Konsertstolen är inte bara en fråga om ekonomiska bidrag, betonar KMH:s rektor Cecilia Rydinger Alin.

– Den är lika mycket ett sätt att knyta närmare personliga relationer mellan KMH och alla våra viktiga vänner och samarbetspartners utanför högskolan.

 

 

 

Lämna din intresseanmälan på detta webbformulär eller skriv ut och posta blanketten (pdf), så kontaktar vi dig. Läs vidare under "Så här bokar du din Konsertstol".

 

För mer information, kontakta:

Cecilia Berg, utbildningshandläggare på KMH
cecilia.berg@kmh.se, 070- 758 27 83


KMH:s konsertstolar. Foto: Mira Åkerman.

Foto: Mira Åkerman.

Uppdaterad 2017-06-13