Konserter KDM

Fri entré till alla konserter på KMH. Boka biljett och försäkra dig om en plats på konserten. Vi släpper först in alla med biljett och därefter, i mån av plats, alla utan biljett. Alla brukar få plats.

Biljetterna bokar du via www.kmh.se/konserter. Vid varje konsert finns en liten knapp där du klickar för att boka din konsertbiljett.

Den som inte har möjlighet att boka via dator kan får hjälp att boka och skriva ut sin biljett i supportdisken i foajén, varje vardag 09:00-16:00. 


Lunchkonsert: Ljudvågor KMH Kammarkör

09
tis 9 maj kl 12:30 Kungasalen, KMH
bild

Ljudvågor 2017 är den 22:a uppsättningen av festivalen Ljudvågor, som anordnas av eleverna på Gotlands Tonsättarskola.
Festivalen tar i år en annorlunda form, och inleds tisdagen den 9/5 klockan 12:30 med lunchkonsert i Kungasalen på Musikhögskolan i Stockholm.
Kungliga Musikhögskolans Kammarkör, tillsammans med Vokalharmonin, framför där verk skrivna av Gotlands Tonsättarskolas elever.

Erik Enocksson – Obetitlad
Matias Långbacka – Haavat Kirvellen
Marie Sandell – Liknöjd Fauna
Niklas Lindberg – Repose / Compound action
Adina M Forsberg – Canis Major
Gustav Johansson – Stad av glas

Länk

Intemporal Jungle

09
tis 9 maj kl 19:00 Lilla salen, KMH
bild

The CoPeCo students will perform John Zorn's Cobra, Karlheinz Stockhausen's Richtige Dauern, and Romina Romay's Water Sound Machine (premiere).

Johannes Gammelgaard Lauritsen – saxophone
Maria Jönsson – flute
Saeyoung Kim – gayageum
Kristin Kuldkepp – double bass
Teemu Mastovaara – cello
Romina Romay – piano & live electronics
Jaanus Siniväli – double bass
Felix Stachelhaus – percussion
Karl Wallmyr – trumpet

Länk

Kommande Komponister

19
fre 19 maj kl 12:30 Kungasalen, KMH
bild

Nyfiken på framtiden? Kom och hör vad dagens unga komponister gör. Blåsarsymfonikerna öppnar ett fönster mot framtiden med Musikhögskolorna i Göteborg, Malmö och Stockholm. Komponiststudenternas verk för blåsare och slagverk uruppförs av Blåsarsymfonikerna under ledning av B Tommy Andersson.

Länk

​CoPeCo - internationell experimentell musik

19
fre 19 maj kl 19:00 Lilla salen, KMH
bild

På programmet Master in Contemporary Performance and Composition (CoPeCo) studerar sju studenter som spelar, improviserar och komponerar experimentell musik. Utbildningen är ett samarbete mellan KMH och musikhögskolorna i Tallinn, Lyon och Hamburg.
Klassen tillbringar en termin i varje land och denna konsert markerar slutet av deras vistelse i Stockholm och sker i närvaro av lärare från alla fyra skolorna.

Medverkande: Felix Stachelhaus, Jaanus Siniväli, Kristin Kuldkepp, Maria Jönsson, Romina Romay, Saeyoung Sae och Teemu Mastovaara.


Länk
Uppdaterad 2017-04-18