KMH och Genelec i unikt forskningssamarbete

Exteriörfoto av KMH:s nya campus, sett från hörnet Valhallavägen-Lidingövägen.

KMH har inlett ett långsiktigt och omfattande forskningssamarbete med det finländska audioföretaget Genelec OY, som bland annat specialiserar sig på högkvalitativa studiomonitorer och aktiva högtalarsystem.

Forskningsområdena kommer bland annat innefatta "Immersive audio format", existerande och kommande teknologier för virtual reality (VR), både vad avser loudness standards, digitala rumskorrigeringstekniker samt metoder för akustisk kalibrering och uppspelning av immersive audio format. 

Detta är ett nytt hem för musik och musikutbildning, ett kulturellt nexus för Stockholm samt en central punkt och ett högteknologiskt instrument för forskning. Samarbetet med Genelec Oy kommer ge KMH de nödvändiga verktyg som behövs för att även i fortsättningen vara konstnärligt, pedagogiskt och forskningsmässigt ledande, säger Bill Brunson, professor i elektroakustisk komposition vid KMH.  

Samarbetet syftar också till att skapa synergier mellan expertis på konstnärlig och vetenskaplig grund, något som kommer KMH:s utbildningar till godo.

– Genom att arbeta tillsammans och bidra med våra resurser och vår kompetens, får vi nu en fantastisk möjlighet att öka kunskapen inom dessa spännande forskningsområde, säger Dr. Aki Mäkivirta, chef för avdelningen inom forskning och utveckling hos Genelec Oy. 

Porträttfoto av prof. Bill Brunson Porträttfoto av Dr. Aki Mäkivirta, Genelec OY.
Prof. Bill Brunson, KMH Dr. Aki Mäkivirta, Genelec OY
Uppdaterad 2016-08-20