KMH-alumn

Vinjettbild för KMH:s alumndag 2017.

Välkommen till alumndagen på KMH

söndag 8 oktober 2017

 Tid: kl.12.30-17.00 med efterföljande mingel

Plats: KMH, Valhallavägen 105, T-bana: Stadion

Program

12:30  Foajén: Registrering

13:00  Kungasalen: Prorektor hälsar välkommen; KMH idag; KMH-alumn

13:45  Parallella seminarier (se nedan)

14:45  Foajén: Fika

15:15  Parallella seminarier (se nedan)

16:30  Kungasalen: Gemensam avslutning; Konsert med studenter

17:00  Foajén: Mingel

  

Parallella seminarier/workshops

Kl.13:45-14:45 och kl.15:15-16:15 kommer det att ske fyra seminarier/workshops parallellt. När du anmäler dig till alumndagen meddelar du vilka av dessa du önskar delta vid:

 

13:45-14:45 – välj mellan:

Det musikaliska arkivet, Henrik Frisk

Henrik Frisk är docent i konstnärlig forskning, saxofonist, tonsättare, lärare, föreläsare och lektor på KMH. Henrik kommer att tala om hur man kan tänka kring dokumentation av konstnärligt arbete. Vad är problemen med de krav på dokumentation som vi ställer allt oftare? Vad är fördelarna? Hur påverkar det mig som konstnärlig forskare? Hur påverkar det mig som musiker och praktiker?

Att komponera med och för barn, Per Egland

Per Egland är KMH-alumn och arbetar idag som tonsättare/kompositör till film och teater, samt som rockartist. Under seminariet berättar Per om att komponera för och med barn och om hans i övrigt väldigt varierade vardag som tonsättare.

Musik och språkutveckling i skolan, Pernilla Axerup

Pernilla Axerup är KMH-alumn och lärare i musik och svenska som andraspråk. Denna workshop kommer att handla om och ge tips på hur vi kan arbeta språkutvecklande i ämnet musik.

Guidad visning av KMH:s campus

Vi visar dig campus och berättar om arkitekturen och akustiken.

 

Kl.15.15-16.15 - välj mellan:

Musethica, Maria Winiarski

Maria Winiarski, KMH-alumn, altviolinist och ansvarig för Musethica Sverige, kommer att tala och svara på frågor om Musethica - ett världsomspännande program som erbjuder unga lovande musiker möjlighet att regelbundet utföra ett stort antal konserter som en del av sin utbildning. De unga musikerna förbereder och framför konserterna tillsammans med professorer och välrenommerade musiker i bl a skolor, särskolor, sjukhus, LSS-verksamheter, fängelser, ålderdomshem, härbärgen för hemlösa och asylboenden.

Vem är artist? Vem är publik? Vem är producent?

Lärare och masterstudenter från Institutionen för musik- och medieproduktion tar oss med i en interaktiv musikupplevelse och ställer viktiga frågor om de olika rollerna inom musikproduktion i framtiden.

Att bli sig själv - om musikalisk självständighet, Joakim Milder

Joakim Milder är KMH-alumn, professor i ensemble och improvisation vid KMH, frilansar som saxofonist, kompositör och arrangör samt är konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band. Joakim kommer att tala om hur man gräver fram sig själv i sin musik och renodlar sin tonspråkliga egenart.

Musik & hälsa/musikterapi – ett utbildningsområde på KMH,
Ingrid Hammarlund och Per-Henrik Holgersson

KMH-alumnerna Ingrid Hammarlund, musikterapeut, och Per-Henrik Holgersson, prefekt vid Institutionen för musik, pedagogik och samhälle, kommer bl.a. berätta om studien Digital kulturarena som resurs i vård av äldre. Studien avser att undersöka och utvärdera förutsättningarna för och på vilket sätt Kulturarenan (digitalt förmedlade musikprogram) kan användas i musikterapeutiskt perspektiv för att främja välbefinnande och livskvalitet i vården.

 

Anmälan

Anmäl dig här, senast onsdag 27 september.

Medverkan är gratis. KMH bjuder på fika under dagen.
Restaurang Oktav håller öppet under minglet.

Föranmäl gärna även ditt deltagande vid minglet, vid samma länk, så restaurangen kan säkerställa att det finns tillräckligt med dryck och tilltugg.

Paketpris: 1 glas cava och 2 matiga snittar 155 kr. Alkoholfritt alternativ finns.

alumn@kmh.se

www.facebook.com/groups/kmhalumner/ 

#kmhalumn


Bli medlem i nätverket KMH-alumn

Vi på KMH är mycket stolta över våra alumner, det vill säga KMH:s f.d. studenter, och lanserar nu alumnnätverket KMH-alumn.

Du som alumn är mycket viktig för KMH och vi vill gärna hålla kontakten med dig även efter dina avslutade studier.

Vid medlemskap i KMH-alumn får du tillgång nyhetsbrev, VIP-inbjudningar till event och konserter, inbjudan till frukost- och lunchseminarier och möjlighet att föreläsa för nuvarande studenter och andra alumner.

Anmäl dig till nätverket här.

Du kan även gå med i facebook-gruppen KMH-alumner:
www.facebook.com/groups/kmhalumner/
#kmhalumn


Vid frågor, kontakta:
alumn@kmh.se

Ida Lindkvist, ida.lindkvist@kmh.se
Handläggare för externa kontakter
Samverkansavdelningen

 

Uppdaterad 2017-08-31