Klangkupolen #1

27
tor 27 apr kl 18:00 Lilla salen, KMH
bild

Lyssna till ljudskapelser för den unika klangkupolen med 29 högtalare.

Musik av
Mattias Hållsten
Anna Björn
Em Silén
Sol Andersson
Matous Hejl


Vi släpper först in alla med biljett och därefter, i mån av plats, alla utan biljett.
Det brukar bli plats för alla men vi kan inte lova något.

Mattias Hållsten: Musik för fyra speldosor

Elektronik - Mattias Hållsten

Royal Music Box Ensemble - Mattias Hållsten, Calle Lindqvist, Irene Cassarini och Em Silén

Ett stycke baserat på dekonstruerade speldosor som förstärks tillsammans med renstämda intervall.

Anna Björn: Kväte

Kväte tar som utgångspunkt det naturliga döendet som fysiologisk process. Anna Björn har med sin elektroniska ljudvärld givit uttryck för detta nedkopplande av de livsuppehållande kroppsliga funktionerna.

Em Silén: Requiem

Kompositörer: Elena Ortega, Ellen Arkbro, Elsa Kristina Sundin, Em Silén, Irene Cassarini, Jona Häglund, Juliann Thorsén, Kajsa Blom, Kajsa Magnarsson, Katja Lindeberg, Li Frögård, Linda Hedström, Lois Nygren, Marcus Pal, Maria Horn, Olga Krunic, Sissel Wincent och Sonja Tofik

Video: Madeleine Andersson

Ett requiem för JAGet, för den här tröttsamma individualistkapplöpningen. Jag vill skära ner på JAG och vrida upp VI. Därför är det inte JAG som har gjort musiken i det här stycket, utan sjutton andra personer, jag har bara arrangerat, koordinerat. Min ambition är att förena människor samtidigt som jag utplånar mig själv: mitt sound, mitt brand, min fåfänga. Requiem är inte mitt verk, det är skapat av ett kooperativ långt bortom min personliga kontroll.

Sol Andersson: Proof-of-concept

Matouš Hejl: Plastics & vibrations

Improviserat utforskande av pianot som ljudande föremål.

***

Mattias Hållsten gör musik och försöker att hålla sig från att bara vilja imponera. Han tror att alla skulle må bra av att utsättas för extremer ibland: jättelångsam eller jättesnabb musik, renstämd eller helt falsk musik, väldigt tyst eller öronbedövande musik. Eller bara möbelmusik.

Anna Björn komponerar elektronisk musik och ljudkonst. Hon är intresserad av artificiella och naturliga ljud i skapandet av nya ljudvärldar. Anna är bosatt i Nyköping och läser andra året Elektroakustisk komposition på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Em Silén har gästspelat i många hörn av musiklivet: i den klassiska som pianist, inom jazzen som vokalist, singer-songwriter i popvärlden och DJ på klubben. Sedan Em började har hen alltid drivits av tanken på att skapa den perfekta låten, det perfekta stycket musik. Om hur en gör detta har hen än så länge inte den blekaste, lyckligtvis.

Sol Andersson arbetar främst inom improvisation och elektroakustik. Under det senaste året har hennes elektroakustiska verk omfattat flerkanaliga text-ljudverk, installationer och levande improvisation. Hennes arbete omfattar forskning inom ett visst område och hon fokuserar på frågor om att lyssna och vara. Sols musik har uppförts av ensembler såsom Norrbotten NEO och the peärls before swine experience samt spelats/ställts ut på gallerior/arenor såsom Audiorama, Stockholms Konserthus, Kulturhuset, Musikaliska, Fylkingen och TEGEN 2.

Matouš Hejl (1989) är upphovsperson till såväl instrumental som elektronisk musik. Han har deltagit i olika teater-, dans- och multimediaprojekt. Matouš debut inom filmmusik, Lost in München, gav honom en nominering för bästa musik i den tjeckiska filmtävlingen Lion. Han har studerat vid Berklee College of Music i Boston, Academy of Performing Arts i Prag och avslutar nu sin masterutbildning vid KMH.

Uppdaterad 2017-04-24