Jacob Mühlrad skriver förlagsavtal med Gehrmans Musikförlag

Porträttfoto av Jacob Mülhrad.

Den 24-årige tonsättaren och kompositionsstudenten vid Kungl. Musikhögskolan (KMH) Jacob Mühlrad får sin musik utgiven av Gehrmans Musikförlag enligt ett färskt förlagsavtal. 

Jacob Mühlrad, 24 år gammal, har tidigt lyckats etablera sig och nå ut med sin musik. 2012 var han bland de yngsta någonsin att få ett verk framfört på Kungl. Operan. Han har sedan dess fått flera beställningar av framstående musiker och körer, som Radiokören, Staffan Scheja och flerfaldigt prisbelönta Sofia Vokalensemble med Bengt Ollén i spetsen. 

Samarbetet med Gehrmans musikförlag kommer inledningsvis omfatta Jacob Mühlrads körverk. Jacobs känsla för den mänskliga rösten som instrument är speciell, han använder texten för att skapa en målande ljudpalett, vilket känns både nytt och välklingande. Verken Thoughts & ThoughtsAnim Semiraus och Nigun finns nu utgivna. Shevah, ett beställningsverk från Västerås domkyrkoförsamling, uruppförs under våren 2016. Ett beställningsverk för Radiokören är planerat 2018 men redan i februari nästa år framförs kammarmusik av Jacob i Berwaldhallen.

– Det känns otroligt roligt att få samarbeta med Jacob, säger Lisa Carr, projektledare på Gehrmans.

– Hans körmusik är otroligt elegant och väl värd att föras ut i världen. Min personliga favorit – Anim Semiraus – har både djup och höjd som bildar en sällsam helhet och skapar efterdyningar i både kropp och själ.

Under året har Jacob Mühlrad också fått verk uruppförda av bland andra professor Staffan SchejaStockholms Läns Blåsarsymfoniker och Norrbotten Neo.

Se även pressmeddelande från Gehrmans Musikförlag.

Uppdaterad 2016-07-07