Halva kampanjmålet uppnått – KMH:s nya campus visades för media.

Rektor Cecilia Rydinger Alin intervjuas av SVT ABC i KMH:s nya hus.
Rektor Cecilia Rydinger Alin intervjuas av SVT ABC i KMH:s nya hus.

Det väckte stort intresse från både riks- och stockholmsmedier, när KMH:s nya campus visades upp för media 13/1.

Benny Andersson (medlem av KMH:s rådgivande grupp i fundraisingfrågor), rektor Cecilia Rydinger Alin och prorektor, professor Staffan Scheja visade runt pressen i de nya byggnaderna, vars yttre nu alltmer tar färdig form och framöver ska fyllas med inredning, installationer och mycket annat.

– Jag blev tillfrågad och är medlem av Musikaliska Akademien och någon nytta ska man göra när man fått ett sådant fint erkännande. Jag frågade mig själv, vad kan jag bidra med? Jag fått en del kontakter åren med människor i musiklivet som kanske har lite pengar, säger Benny Andersson till SVT:s ABC-nytt.

– Nu kommer vi få tekniska möjligheter att verkligen ligga i framkant när det gäller musikproduktion, säger prorektor Staffan Scheja till DN Stockholm.

– Vi har ju enastående producenter, singer-songwriters, videokonstnärer och låtskrivare i Sverige i dag. På sikt kommer våra utbildningar säkert anpassas mer för de behoven och där hjälper Benny till med bra kontakter och råd. Vi är jättetacksamma att han är med och brinner för detta, säger Scheja.

http://www.dn.se/sthlm/hus-for-nasta-generation-stjarnor/

http://www.di.se/di/artiklar/2015/1/14/naringslivet-tar-ton/

http://www.expressen.se/kultur/en-hjalpande-hand/

Uppdaterad 2016-07-07