Accordeonfestivalen

Logotyp för accordeonfestivalen 2016

Välkomna till Accordeonfestivalen 2016!

Festivalen startades i syfte att kunna bjuda på allsköns accordeonmusik, och med en förhoppning att få visa upp möjligheterna med accordeon som instrument och öppna för fler konsertmöjligheter för våra instrumentalister.

Vi som arbetar med festivalen har även ambitionen att även visa fram den mer traditionella dragspelsrepertoaren, och konserterna är i högsta grad inriktade på att visa bredden på vårt instrument. Ett stort varmt tack till er alla som besöker och visar intresse för Accordeonfestivalen.

Vi som arbetar och studerar på musikhögskolorna vill gärna visa vår del av det hela som instrumentalister och pedagoger. Förhoppningsvis kanske vi också kan bidra till att väcka intresset och främja utvecklingen för accordeon.

Varmt välkomna och mycket nöje!

Anita Agnas
Initiativtagare och ledare för Accordeonfestivalen

Accordeonfestivalen 2015 ägde rum lör-sön 13-15 november på KMH:


PROGRAM 2016


FREDAG 11 NOVEMBER

Nathan Milsteinsalen

19:00 Konsert
Accordeonstudenter från Kungl. Musikhögskolan bjuder på konsert. Medverkande: Mara Peiseniece, Iryna Serotyuk, Milan Rehak och Francesco Moretti.


LÖRDAG 12 NOVEMBER
Nathan Milsteinsalen

09:30 Seminarium
Professor Sergio Scappini från Milano med Evo digitalt accordeon.

11:00 Konsert
Professor Sergio Scappini från Milano.

13:00 Spela ensemble
Kom och spela ensemble under ledning av Lars Holm med vänner!

16:00 Unga talanger och stipendieutdelning
Elever från olika kulturskolor bjuder på konsert, och årets Andrew Walter-stipendium delas ut.

18.00 Konsert
Jörgen Sundeqvist och Håkan Dahlén, orgel.

19:30 Mingel
Lördagen avrundas med mingel och samkväm i restaurang Oktav. 

20:00 Mikael Augustsson, bandoneon


SÖNDAG 13 NOVEMBER
Nathan Milsteinsalen

10:00 Seminarium
Esbjörn Ferm spelar och berättar om Erling Grönstedt tillsammans med Börje Wessman. I programmet medverkar även Anita Agnas, Lars Holm, Pasi Pasanen, Håkan Andersson och Magnus Jonsson. 

11:00 Vainionpään Kallen Soitto
Veikko Huuskonens verk (org. för 2 dragspel och stråkorkester) framförs i anslutning till seminariet. Medverkande: Solisterna Börje Wessman och Esbjörn Ferm tillsammans med Anita Agnas, Lars Holm, Pasi Pasanen, Håkan Andersson och Magnus Jonsson.

13:00 Nostalgitimmen Frosini-Deiro föreningen med gäster bjuder på konsert med fokus på Torbjörn Iwan Lundquist, Frosini och Deiro.

15:00 Galakonsert! Med små och stora artister. Medverkande: Anita Agnas, Håkan Andersson, Åsa Arvidsson, Leo Florin, Lars-Åke Gustafsson, Lars Holm, Magnus Jonsson, Francesco Moretti, Tommy Nilsson, Prista ensemble, Milan Rehak, Iryna Serotyuk, Åsa Sundstedt Lindström, Börje Wessman, m.fl.

Accordeon-Festivalen anordnas i samarbete med
Sveriges Dragspelares Riksförbund.

Uppdaterad 2016-11-07